weer thuis

28 september 2020 4 Door Miep van Leeuwen

Vorige week dinsdagavond ben ik weer aangekomen in Sierra Leone. Na een lange reis met vooral veel uren van wachten. De corona maatregelen zorgen voor veel oponthoud. Toch is de hele reis ontzettend goed gegaan, iets waar ik erg dankbaar voor ben. In vier dagen tijd ben ik twee keer getest op corona en beide keren negatief bevonden. Reizen is een hoog risico, gelukkig heb ik tot nog toe geen symptomen ontwikkeld!

Eenmaal thuis ben ik wel twee dagen van slag geweest. Het reizen en schakelen kost meer energie dan andere jaren door alle onzekerheden.

Gelukkig heeft corona in Sierra Leone zich niet zo heftig ontwikkeld als in Nederland! Verhoring van vele gebeden! In Nederland roepen de regels rond corona verwarring op, laat staan in Sierra Leone, waar het zich houden aan regels nog vele malen moeilijker is. Het vraagt tijd om uit te vinden hoe ik me hier zal gedragen.

Het is de bedoeling dat ik steeds meer training ga geven. Ik kijk er naar uit om hier weer mee van start te gaan! Op het moment ben ik op verschillende plekken in gesprek hoe dat er uit kan gaan zien. Opstarten kost hier ook iets meer tijd dan in het georganiseerde Nederland 🙂 Nu ik zo lang in Nederland ben geweest vallen de verschillen me weer meer op.

Toch voel ik me weer ongekend thuis in alle chaos!