Vertrek

7 september 2020 4 Door Miep van Leeuwen

Het is meer spannend dan andere jaren, toch ben ik blij dat ik weer mag vertrekken! Het ticket is geboekt voor 22 september a.s.

De situatie in Sierra Leone is dusdanig dat we het met elkaar weer verantwoord vinden dat ik terug ga. De epidemie uitbraak is in Sierra Leone heel erg mee gevallen, daar ben ik natuurlijk erg dankbaar voor. Het heeft wel allerlei negatieve gevolgen voor de bevolking, regels maken het moeilijker voor de economie en het dagelijks leven. Toch is het goed om te zien dat het land veel geleerd heeft van de eerdere ebola epidemie. Deze uitbraak is daar niet mee te vergelijken! Laten we bidden dat het zo mag blijven!

Ik ga weer meewerken in de lopende projecten en daarnaast is het de bedoeling dat ik vooral veel training zal gaan geven.

Op de valreep voor mijn vertrek heb ik nog een geweldig mooie training kunnen volgen in Nederland. Een training in trauma healing. Ik ben heel benieuwd hoe ik deze nieuwe techniek zal kunnen toepassen in mijn werk straks. De komende tijd ga ik ook uitzoeken of het mogelijk is om de officiƫle trainer naar Sierra Leone te laten komen, zodat onze verpleegkundigen officieel getraind kunnen worden!

Nieuwe uitdagingen het komende jaar, waarmee ik de bevolking van Sierra Leone weer verder hoop te kunnen helpen in het verwerken van de vele trauma’s.