Verkiezingen

20 maart 2018 3 Door Miep van Leeuwen

Heel het land is al meer dan een maand in de ban van de verkiezingen.  De hele verkiezingsperiode, met alle campagnes, is een tijd vol van spanning en onrust. Er zijn dagen waarop men massaal thuis blijft. Op de dag van de verkiezingen was er geen verkeer toegestaan, om mogelijke onrust zoveel mogelijk te voorkomen. 

Op 7 maart was er een grote opkomst om te stemmen, voor verschillende functies in de regering en dat verliep rustig in zijn geheel. Bij deze eerste ronde is er geen nieuwe regerende partij gekozen, de partij wiens presidentskandidaat zal regeren. 

Volgende week is de run-off zoals we dat hier noemen. De tweede ronde om tot de verkiezing van een president te komen. De winnende partij moet 55% van de stemmen hebben. 

Onzekerheid vraagt veel van de mensen. Iedereen kijkt uit naar een regering waarin er verder gebouwd wordt aan positieve ontwikkelingen, waarin de arme mens een meer leef-waardig bestaan zal kunnen opbouwen. De spanningen zorgen op enkele plaatsen voor escalaties, die gelukkig snel weer gedoofd zijn. 

Mensen in Sierra Leone hebben veel mee gemaakt; de oorlog, Ebola, mudslide. Het maakt mensen bang en onzeker voor de toekomst, het is moeilijk om hoop te hebben. 

Iedereen bid dat God deze tijd van verkiezingen wil zegenen ten goede voor het land. 

Bidt u mee?