Ontwikkeling!

18 mei 2017 0 Door Miep van Leeuwen

Ik realiseerde me dat ik het niet eens direct in de gaten had; maar er vond een grote verandering plaats in de omgeving waar ik woon!

Na de eerste heftige regenbui, eigenlijk storm, lag de weg naar mijn huis vol met huisvuil. Dit komt door het overvloedige water wat zich een weg zoekt uit alle hoeken en gaten opzetten. Je weet overigens niet wat je ziet door de hele stad na zo’n bui. Dit vuil was echter verdwenen toen ik weer naar huis kwam aan het eind van de dag………opmerkelijk.

Het drong nog niet tot mij door dat dit het echte gevolg was van een campagne die gevoerd wordt: “houdt Freetown schoon!”.  Een aantal dagen later zag ik twee mannen in een soort van uniform bezig met lijsten in de woonwijk naast mijn huis. En toen drong het tot mij door………ik zie bijna geen huisvuil meer rond slingeren!  Deze mannen kwamen controleren en ja, de mensen houden zich er aan, vuil wordt verzameld in plaats van naast je neer geworpen.

Het vuil zag ik iedere dag en ik vond het verschrikkelijk.

Ik heb echter zo sterk de gedachte dat het er niet hoort te zijn, dat ik het niet opmerkte toen het verdween. Terwijl het nu de tijd is om de mensen te bemoedigen om vol te houden. Dus ik ben blij dat ik het uiteindelijk wel zag en nu de positieve bevestiging kan gaan geven dat dit een hele mooie ontwikkeling is!