Moyamba

28 april 2017 0 Door Miep van Leeuwen

Begin deze week ben ik opnieuw in Moyamba geweest, vooral ook omdat ik wilde weten hoe het met Francess gaat nu ze weer aan het werk is. Het is goed om te horen dat ze blij is dat ze weer kan werken! Ze kan niet stoppen met haar dankbaarheid te uiten naar de kerk in Nederland die haar operatie definitief mogelijk maakte.

Er komen echter wel nieuwe moeilijkheden bij. Haar salaris is niet voldoende voor haar leven en nu ze een dieet moet volgen al helemaal niet meer. Doordat ze zich geen regelmatige maaltijden kan veroorloven, gaat het mis met haar bloedwaarden; daardoor moet ze meer medicatie gebruiken, medicatie die erg duur is.

Het is en blijft moeilijk om dicht bij mensen te komen, de nood te zien en het niet op te kunnen lossen. En er is zoveel nood. Gelukkig heb ik bij BBB een manager die ook vanuit de liefde van God werkt. We gaan samen met Francess zoeken naar een manier waarop ze meer inkomsten kan creëren, ook op de lange termijn.

Francess en ik hebben mooie dingen gedaan samen in het werk. De afgelopen weken werd er door de familie van een nieuwe cliënt om haar hulp gevraagd. Ze had al een aantal interventies gedaan. Tijdens mijn bezoek hebben we deze cliënt en zijn familie samen gezien en kwamen we tot een doorbraak in zijn problemen. De stilte in de kamer was voelbaar toen hij uiteindelijk ging vertellen wát er aan de hand was. We hielden onze adem in. God was aan het werk.

Het volgende dankpunt voor Francess: ik was in Moyamba op precies het goede tijdstip. Ze zei later dat ze tijdens het gesprek met deze jongeman zich opnieuw toewijdde aan het werk!